КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Нови спортни отличия абв

Многократната републиканска шампионка и носителка на купа „България“ за всички възрастови групи на рапира Моника Вълчева е четвъртокурсничка в специалност Социална педагогика на Педагогическия факултет. Безспорен лидер в ранглистата на женската рапира през последните няколко години, на 24 март тя се нареди сред призьорите в първия кръг на Държавното първенство по фехтовка, което се проведе в Пловдив. В състезанието участваха клубове от цялата страна. Моника Вълчева, представител на шуменския фехтовален клуб "Волов", се класира на второ място в рапира-девойки. 
Лидерските си позиции в това оръжие на фехтовката студентката от Шуменския университет вече предава на своите възпитаници. Освен за треньорската си дейност, подкрепена и от усвоеното в избраната педагогическа специалност, Моника отделя време и за своето израстване като съдия от международна категория.
Сестра й – Таня Вълчева, я следва упорито не само като първокурсничка в същата специалност на Педагогическия факултет, но и като най-добра състезателка по рапира в България. И двете момичета са известни в спортните среди като утвърдени лидери в женската ранглиста.