КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Представиха стипендиите „Фулбрайт” за учебната 2018/2019 г.абв

Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт” организира презентация на тема „Стипендии „Фулбрайт” – възможности за обучение, специализации, изследователска и преподавателска дейност в САЩ през учебната 2018/2019 г.”  пред студенти и преподаватели от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

Програма „Фулбрайт” предоставя стипендии на български студенти след бакалавърска степен, аспиранти, университетски преподаватели, учени и професионалисти за обучение в магистърски и докторантски програми, специализации, изследователска и преподавателска дейност и квалификация в САЩ. Стипендиантите се номинират след конкурс, който се обявява за всяка академична година.

За учебната 2018/2019 г. комисията обявява конкурси за следните стипендии:

-          Стипендии „Фулбрайт” за преподавателска и изследователска дейност (5 месеца)

-          Стипендии за развитие на гражданското общество (3-5 месеца)

-          Стипендии „Фулбрайт” за магистърски и докторски програми (10 месеца)

-          Специализации за редовни докторанти (6 месеца)

-          Съвместна стипендия за магистри по бизнес администрация „Фулбрайт-Бизнес колеж Прайс към университета в Оклахома” (2 години)

-   Съвместна стипендия за магистърски програми „Фулбрай-Институт Благодарност към Скандинавия(10 месеца)

Повече информация за срокове и условията, на които трябва да отговарят кандидатите, са публикувани в сайта на Комисията: http://www.fulbright.bg/bg/stipendii-za-bulgarski-grajdani/.