КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Студентска акция в помощ на пострадалите в Хитрино абв

Акция в помощ на пострадалите на 10 декември в село Хитрино започват студенти от Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Те призовават колегите си да подкрепят инициативата им. Ще се събират хранителни продукти - дълготрайни и пакетирани. Има нужда и от санитарно-хигиенни материали – почистващи препарати – сапун, веро, прах за пране, тоалетна хартия, мокри кърпи и други.

Който пожелае да се включи и да помогне, може да стори това всеки ден от 13 до 20 декември. Между 9.30 и 13.30 часа доброволци ще очакват даренията в два пункта - във фоайето на първия етаж на Педагогическия факултет и в Информационния център в Корпус 1 на Ректората.

Благотворителен базар с ръчно изработени картички и сувенири "Коледа за баба, дядо и внуче" ще бъде открит утре, 13 декември, в 10 часа в Педагогическия факултет. Организират го студентите от първи и трети курс от специалността "Социална педагогика".

Проектът е част от социалната работа на студентите и е съвместен с децата от Центъра за настаняване от семеен тип "Детелина" и с потребителите на Дома за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен.

Всички събрани средства да бъдат дарени също за пострадалите в Хитрино.