КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Шуменският университет дарява хранителни продукти за пострадалите в Хитриноабв

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” дарява хранителни продукти на стойност 5 хиляди лева на пострадалите от Хитрино. Дълготрайни пакетирани храни и консерви ще бъдат доставени днес в кризисния център в село Тимарево. Мястото е съгласувано с Областния щаб за защита на населението при бедствия и Българския червен кръст.

Днес стартира и акцията „Помощ за Хитрино” по инициатива на студенти от Педагогическия факултет. Те призовават колегите си, преподаватели и служители да подкрепят инициативата им  за събиране на хранителни продукти и санитарно-хигиенни материали. Който пожелае да се включи, може да стори това до 20 декември. Доброволци очакват даренията в два пункта - във фоайето на първия етаж на Педагогическия факултет и в Информационния център в Корпус 1 на Ректората.

Благотворителен базар с ръчно изработени картички, сувенири и празнична украса "Коледа за баба, дядо и внуче" бе открит днес в Педагогическия факултет. Организират го студентите от III курс от специалността "Социална педагогика". Всички събрани средства да бъдат дарени също за пострадалите в Хитрино.