КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Новини 2018абв

 • Дарение на книги

  На 17 декември 2018 година библиотеката на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" направи дарение от 262 тома художествена литература на народното читалище "Земеделец-1900" в шуменското село Велино.

 • Рождественски четения

  Осмите академични рождественски четения се състояха на 13 декември 2018 г. в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" по инициатива на Факултета по хуманитарни науки, катедрата по история и археология и Научен център "Преславска книжовна школа".

  Бяха представени 22 доклада и научни съобщения на студенти и преподаватели в Шуменския университет и Софийския университет "Свети Климент Охридски", както и от свещеник Александър Александров от Доростолската епархия.

 • Участие във Втората асамблея на партньорската мрежа на Института „Ал. Пушкин“

  В периода 5 – 8 декември 2018 година в Москва се проведе Втората асамблея на партньорската мрежа на Института „Ал. Пушкин”, асоцииран член на която вече 1 година е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“. Към момента партньорската мрежа обединява 104 институции от 34 страни.

 • Напусна ни д-р Надежда Бонева

  На  9 декември 2018 г. след  боледуване почина д-р Надежда (Надя, Джейн) Бонева, дългогодишен преподавател по Антична и Западноевропейска литература в Шуменския университет ”Епископ Константин Преславски” от самото му създаване.

 • Шуменският университет изпрати 1700 абсолвенти

  В навечерието на студентския празник – 8 декември, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ изпрати абсолвентите си от випуск 2018. Церемонията по промоция на абсолвентите се състоя на 7 декември 2018 г. в зала „Арена Шумен“.

 • Състезание по икономика „Стимули и рискове в икономическото развитие“

  Състезание по икономика на тема „Стимули и рискове в икономическото развитие“ се проведе на 4 декември 2018 г. в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. Състезанието е посветено на студентския празник 8 декември, негови организатори са катедра “Икономика и математическо моделиране” при Факултета по математика и информатика и Съюзът на икономистите в България.

 • Катедра „Визуални изкуства, теория и методика“ на 25 години

  Катедра „Визуални изкуства, теория и методика“ в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ отбеляза 25 години от създаването си с изложбата „Код: Визуално“. Тя бе открита на 4 декември в Градската художествена галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен.

 • Студентско състезание по стеганография и криптография ШУСТЕГ ’18

  Второто студентско състезание по стеганография и криптография ШУСТЕГ ’18 се проведе на 1 декември 2018 г. в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В него участваха 12 отбора с 36 студенти от различни специалности на Факултета по математика и информатика.

 • Лекция „Дивечът като биологичен ресурс”

  Лекция на тема „Дивечът като биологичен ресурс“ изнесе пред студенти от ШУ „Епископ Константин Преславски“ ловният експерт на Североизточното държавно предприятие инж. Тервел Стефанов. На 29 ноември 2018 г. в конферентната зала на предприятието гостуваха студенти от IV курс, специалност „Екология“ на висшето училище.

 • Страници