КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Специализирана лаборатория "Медии"абв

За контакти
Директор: доц. д-р Юрий Петров Проданов –  u.prodanov@shu.bg

            Радио и телевизионно студио: хон. ас. Даниел Малев – studiotrima@gmail.com

            Учебен вестник и Фотостудио: доц. д-р Пламен Шуликов – p.shulikov@shu.bg

     Специализирана лаборатория "Медии" e създадена през 2003 г. във връзка с практическото обучение на студентите от специалностите „Журналистика” и „Връзки с обществеността”  в реална работна среда. В нея е изградено напълно професионално оборудвано радиостудио, където не само се води обучение в направлението  медиаспециализация „Радио и телевизионно студио”, но и се подготвят и обработват аудиоматериали, радиопродукти, модулни радиопрограми, предоставяни на партньори на специалностите от направление „Обществени комуникации”.
     В специализирана лаборатория "Медии" са базирани  редакцията на университетската онлайн медия „Академос” и офисът на Студентската работна група „ПР Студентска инициатива”, както и учебно фотостудио.
 
            Задачите на специализирана лаборатория "Медии" са:
            1. Да обезпечи професионални условия за обучението на студентите в медиаспециализациите „Радио и телевизионно студио” и „Печат”.
            2. Да подготвя радиопродукти (клипове, радиопрограми, репортажи, интервюта) за партньори на Катедра „Журналистика и масови комуникации”, като възможност за професионална реализация на студентите и попълване на тяхното професионално портфолио още по време на обучението им.
            3. Да осигури работата на университетската онлайн медия „Академос”.
            4. Да осигури подготовката на студентите по отношение на репортажната и студийната фотография.