КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Архив 2012абв

 • Бедствено положение в Шумен

  Във връзка с обявеното бедствено положение в област Шумен Ректорът на Шуменския университет обявява 20 и 21 декември (четвъртък и петък) за неучебни и неработни дни (заповед № РД-10-1444 / 20.12.2012 г.).

 • Студенти-художници получиха отличията си от Националния студентски фестивал на изкуствата – 2012

  Националният студентски фестивал на изкуствата – 2012 се организира от Югозападния университет "Неофит Рилски". В продължение на цял месец в Благоевград се изявяваха бъдещи художници, музиканти, артисти, фотографи, дизайнери и други представители на студентското художествено творчество от цялата страна.
  Изложби от живопис, графика и скулптура представиха участниците от Югозападния университет, Националната художествена академия, Софийския университет, Великотърновския университет, Пловдивския университет и Шуменския университет.

 • Катедрата по турски език и литература чества 20-годишнина

  По случай годишнината на 18 декември (вторник) в 10 часа в Ректората започва работа юбилейна сесия “Тюркологични четения – 2012”.
  Специални гости на научния форум са ректорът на тракийския университет в Одрин-проф. д-р Юнер Юрюк, зам.-ректорът - проф. д-р Реджеп Дуймаз и зам.-председателят на Института по тюркология "Юнус Емре" – д-р Аднан Текшен. На четенията ще присъства и консулът на Република Турция в България - Джем Улусой.

 • Демонстрации по бойни изкуства

  Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и спорт на Педагогическия факултет организира в навечерието на студентския празник демонстрации по бойни изкуства.
  Събитието ще се проведе на 7 декември (петък) от 11 ч. във физкултурния салон на Ректората. 

 • Научни четения, посветени на 210-годишнината от рождението на Юрий Венелин

    
  Катедрата по български език на Шуменския университет със съдействието на Студентския съвет, Славянското дружество “Васил Друмев” и Народното читалище “Добри Войников – 1856 г.” организира студентски и докторантски научни четения на тема “Делото на българолюбеца Юрий Иванович Венелин”.
  Научният форум е посветен на 210-годишнината от рождението на големия украински и руски учен историограф, фолклорист, етнограф и българист.

 • Възпитаничка на Шуменския университет с престижна награда

  На официална церемония в Българското национално радио в София бяха връчени първите годишни медийни награди "Валя Крушкина - журналистика за хората". Наградите са учредени от едноименния фонд, в памет на известната българска журналистка, починала тази година от тежко онкологично заболяване.

 • Нов доктор хонорис кауза на Шуменския университет

  По инициатива на Факултета по технически науки Академическият съвет на Шуменския университет удостои с почетното звание акад. проф. дтн Иван Попчев.
  Най-високото университетско отличие се присъжда на академик Попчев за изключителните му постижения в областта на теорията на управлението и информатиката, за специалното му отношение към гр. Шумен и развитието на научни кадри в  Шуменския университет.

 • Докторантски семинар

  Факултетът по хуманитарни науки и Лабораторията по приложна лингвистика “Аксела Лазарова” организират поредната сбирка на докторантския семинар на Факултета.
  Събитието ще се състои на 23 ноември (петък) от 9.00 ч. в зала 309 на Ректората. Очаква се то да събуди интереса на преподаватели, докторанти и студенти. Водещ ще бъде доц. д-р Димитър Попов.
  Програмата включва:
  1. Доц. д-р Кирил Симов (Институт по паралелна обработка на информацията – БАН) – Електронните корпуси: видове, обработки и използване;

 • Абсолвенти – 2012

   
  Тържествените промоции на абсолвентите от випуск 2012 г на Шуменския университет ще се състоят по традиция в навечерието на 8 декември.
  Тази година абсолвентите, които искат да получат церемониално своите дипломи за завършено висше образование, да облекат тога и да участват в традиционната снимка с хвърляне на шапки пред Ректората следва да заявят своето желание в срок до 3 декември в електронната форма за регистрация: http://shu.bg/content/diplomi

 • Семинар

  На 16 ноември (петък) в Аулата на Ректората от 13 часа започва работа научен семинар на тема “Пребиотици и пробиотици – функционален потенциал и влияние върху човешкото здраве”.

  Проявата е организирана от Интердисциплинарния научен център за изследване на структурата на пребиотици и функционалния им потенциал върху микроорганизми, свързани с човешкото здраве, финансиран от Национален фонд “Научни изследвания” на МОМН. Ръководител на проекта за Шуменския университет е доц. д-р Радослав Иванов от Факултета по природни науки.

            ПРОГРАМА

 • Страници