КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Архив 2013абв

 • Приключи фотоконкурсът АБСОЛВЕНТИ 2013

  Отличената снимка, автор: Христо Христов

 • Концерт-лектория "Танцът в музиката"

  Студенти и преподаватели от специалност Педагогика на обучението по музика на Педагогическия факултет предлагат своеобразна разходка в света на танцувалната музика.

 • Фотоконкурс АБСОЛВЕНТИ 2013

  Студентският съвет на Шуменския университет обявява
  конкурс за снимка “Абсолвенти 2013 – твоят поглед”
   
  Запечатайте вълнуващите мигове от получаването на дипломата си за висше образование в Шуменския университет, споделеното вълнение, емоциите, радостта на вашите близки
   
  Условия на конкурса
   

 • Приемат се заявления за получаване на средства от фонд „Студенти в неравностойно положение и сираци”

  Фонд „Студенти в неравностойно положение и сираци” се ражда по инициатива на Академическия съвет на Шуменския университет през 2010 г. Първоначално средствата от фонда се използват за подпомагане на лечението на тежко болни студенти.
  Тази година за пръв път финансовата подкрепа обхваща още няколко категории:
  -         студенти с трайни увреждания и намалена работоспособност (от 50% до 70%) – за заплащане на таксите за обучение;
  -         студенти, кръгли сираци – за настаняване в студентски общежития или ежемесечен наем (в размер на 270 лв. на семестър);  

 • Изложба на румънски студенти в галерия “Университетска”

  На 19 ноември в галерия "Университетска" на Педагогическия факултет беше открита изложба на студенти и преподаватели от Овидий университет в Констанца. За събитието пристигнаха заместник-декана на Факултета за изкуства на румънския университет доц. Мариана Фрацила,  водещи преподаватели и студенти от специалност Визуални изкуства. Показани са платна на десет художници – студентите Dorin Barbu, Eduard Lungu, Tudor Titoiu, Victor Radulescu, Horia Farcasiu, Mihaela Onesa, Anamaria Avram, Sinziana  Romanescu, Lelia Rus Pirvan и Gheorghe Farcasiu. 

 • Лауреатско звание от международен музикален конкурс в Москва

  На втория международен конкурс „Музикална електроника и мултимедия“, който се проведе в Москва на 5 и 6 ноември, гл. ас. д-р Стефан Русков завоюва престижно лауреатско звание III степен.
  Организатори на конкурса са Международният център „Изкуство и образование“, Росийският педагогически университет „А. И. Херцен“ – Санкт Петербург и Школата по изкуствата „М. А. Балакирев“ – Москва.

 • Кръгла маса с работодатели

  Шуменският университет и фирма Адеко България – партньор по проекта “Образованието в Шуменския университет в служба на икономиката на знанието” – организират Кръгла маса на тема: “Анализ на изискванията и потребностите на пазара на труда”.
  Проектът с ръководител доц. Живко Жеков е един от трите основни проекта по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, по които Шуменският университет работи като бенифициент.

 • Изложба

  Доц. Валентин Кулев от Катедрата по педагогика на изобразителните изкуства на Педагогическия факултет открива на 14 ноември (четвъртък) изложба рисунка “Вальо Кулев и приятели”.

  Събитието ще се състои в салона на Арт център “Iva gallery” в Шумен на бул. “Симеон Велики" 50. Начало – 17.30 часа.

  Участници:

  Валентина Великова

  Ванко Славов

  Валентин Кулев

  Галина Петкова

  Деница Спасова

  Диан Димов

  Евгени Весков

  Елин Георгиев

  Мая Райчева

  Недялка Митич

  Петьо Дамянов

  Радослав Ненкин

 • Страници