КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Архив 2014абв

 • Практическо обучение за географите

  На 11 декември във Факултета по природни науки се проведе обучение за студенти-географи и преподаватели от Катедрата по география и методика на обучението по география на тема "Нови методи за картографиране на селищата чрез програмата here.com".

 • Презентация „по Еразъм +” за преподаватели

  Центърът за международно сътрудничество и проекти организира за всички преподаватели, интересуващи се от мобилност в страните, участнички в програмата „Еразъм +”, информационна презентация

 • Нестандартен научен център отбелязва годишнина

  В края на седмицата в Шуменския университет тържествено ще бъде отбелязана 25-годишнината от създаването на Научната лаборатория за изследване на екстраординарни феномени.

  В 10.00 часа на 12 декември (петък) в Актовата зала на Педагогическия факултет ще се съберат изследователи, сътрудници и феномени (хора с екстраординарни способности и възможности), съпричастни към дейността на лабораторията през годините.

 • Втори студентски ономастични четения

           На 4 декември в Шуменския университет се състоя поредната изява на Студентското краеведско дружество, посветена на ономастични проучвания в родния край.

 • Изложби

  На 2 декември (вторник) в галерия "Университетска" от 13 ч.

 • In memоriam – доц. Александър Александров (1950 г. – 2014 г.)

  На 28 ноември 2014 г., след дълго боледуване, почина доц. Александър Александров – уважаван член на академическата общност на Шуменския университет, обичан преподавател, авторитетен учен лингвист.

 • Престижни награди за студентите-художници

  На проведената Национална студентска изложба-конкурс в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, организиран от Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград, участваха девет студенти от специалността педагогика на обучението по изобразителни изкуства на Педагогическия факултет.

 • Учебно-практически семинар

  Учебно-практически семинар за студентите от магистърската специалност Екологични биотехнологии и контрол на храни ще проведе Лабораторията по микробиология на Факултета по природни 

 • Пет стипендии от фондация „Еврика” за шуменски студенти

  Петима студенти от Шуменския университет спечелиха стипендии за учебната 2014/2015 година от фондация „Еврика". Четирима от тях са от Факултета по технически науки, а един - от Факултета по математика и информатика.
  Калоян Кънчев, Светослав Аргиров и Юмит Исмаилов са удостоени със стипендии от по 1000 долара от популярната в областта на информационните технологии компания „Huawei Technologies". Освен това те ще посетят Пекин и Хонг Конг през февруари, където ще запознаят с основното производство на компанията.

 • МАТТЕХ - 2014

  От 20 до 22 ноември в Шуменския университет ще се състои третото издание на Научната конференция МАТТЕХ - 2014, организирана от Факултета по математика и информатика и Факултета по технически науки.

 • Страници