КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Архив 2015абв

 • Проф. д.и.н. Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет

  Проф. Георги Колев е десетият поред ректор в историята на Шуменския университет. Той беше избран с тайно гласуване с гласовете на 182-ма души по време на заседанието на Общо събрание на 30 октомври.

 • Проф. Маргарита Георгиева – най-успешният ректор в историята на Шуменския университет

  Вторият мандат на проф. Маргарита Георгиева приключи на 30 октомври. Тя представи отчета си за последните четири години по време на заседанието на Общото събрание на Университета. Академическата общност, изправена на крака и с продължителни ръкопляскания, изпревари официалното гласуване на отчета, за да изрази своето уважение и благодарност към ректора, сбъднал апогей в историята на висшето училище.

 • Доц. Иванка Атанасова – почетен професор на Шуменския университет

  Дългогодишният преподавател – биолог, основателят на синдиката ВОН – КНСБ в Шуменския университет и първи негов председател доц. Иванка Атанасова е новият почетен професор на Университета. Проф.

 • Астрономическата обсерватория на Шуменското плато е вече факт

  Шуменският университет и Регионалният академичен център – Шумен организират представяне на научно-приложната дейност на Института по ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) на БАН.

  П Р О Г Р А М А

 • Ден на статистиката в Шуменския университет

  Световният ден на статистиката – 20 октомври – и 135 годишнината на българската статистика бяха отбелязани в Шуменския университет със среща-дискусия на тема: “По-добри данни. По-добър живот.” Събитието беше организирано от Катедрата по икономика и моделиране на Факултета по математика и информатика и Териториалното статистическо бюро – Шумен.

 • Международна работна среща по проект за предотвратяване на насилието, расизма и нетолерантността в спорта

  Шуменският университет беше домакин на международна работна среща по проект „IRIS – Иновативни ресурси за учене и насърчаване на равноправното участие в масовия спорт за превенция на дискриминацията, расизма и насилието“, който се реализира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. 

 • Безплатни езикови курсове

  Шуменският университет обявява безплатни езикови курсове по:
  Унгарски език 
  Курсът по унгарски е за начинаещи и се организира със съдействието на Унгарския културен институт "Балаши". Първата информационна среща за уточняване на графиците и организацията на занятията ще се състои на 5 октомври от 17 ч. в Корпус 3 (пети етаж).
  Японски език 
  Курсът ще се провежда на две нива за начинаещи и напреднали и се организира съвместно с Асоциацията за международен културен обмен (ICEA). Начало – 5 октомври.

 • Изложби

  Ден преди началото на работата на Петата международна научна конференция „Иновации в образованието” на Педагогическия факултет, преподавателите от Катедрата по педагогика на изобразителните изкуства представят своя изложба.

 • Откриване на учебната година

  14 септември 2015 г.

  П р о г р а м а

 • Приключил проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

  Приключиха дейностите по Проект BG051PO001-3.1.07-0040 „Образованието в Шуменския университет в служба на икономиката на знанието” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

 • Страници