КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

Новини 2019абв

 • Сертификационна сесия за проверка на владеене на руски език

  Шуменският университет "Епископ Константин Преславски", Центърът за тестиране по руски език и Държавният институт по руски език "А. С. Пушкин" обявяват сертификационна сесия за проверка на всички нива на владеене на руски език: А1, А2, В1, В2, С1, С2.

  Успешно положилите изпита получават сертификат от ДИРЕ "А.С.Пушкин", гр. Москва.

  Пролетната сесия ще се проведе на 14 април 2020 г. в аудитория 209 в Корпус 2 на Шуменския университет.

  Записването за сесията се осъществява на имейл: rusistika_shu@shu.bg.

 • Кръгла маса по проблемите на качеството на образованието

  На 17 декември 2019 г. от 10.00 часа в зала 309 на Корпус 1 се състоя традиционната кръгла маса по проблемите на качеството на образованието, която през тази година беше на тема „Информационната среда в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” – актуално състояние, проблеми, тенденции”.

 • Девети академични Рождественски четения

  Деветите академични Рождественски четения ще бъдат открити на 17 декември 2019 г. в 9:00 часа в зала 118 на Корпус 1 на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

  Организатори са Факултетът по хуманитарни науки, катедра "История и археология" и НЦ "Преславска книжовна школа".

  Председател на сутрешното заседание е доц. д-р Стефан Стефанов, а на следобедното - гл. ас. д-р Илонка Стоянова. Със свои доклади ще се включат преподаватели, студенти и докторанти от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и от Софийския университет "Свети Климент Охридски".

 • Обявление за процедура за подбор за свободни места за преподаватели по български език и литература за академичната 2019-2020 година

  Министерството на образованието и науката публикува обявление за процедура за подбор за свободни места за преподаватели по български език и литература за академичната 2019-2020 година.

 • Фондация „Еврика“ връчи сертификати за стипендии на изявени студенти и ученици

  На 12 декември 2019 г. в Националния политехнически музей в София се състоя церемония за връчване на сертификати за стипендии на Фондация „Еврика“ на студенти и ученици с изявени способности в науката и техниката. Сертификатите бяха връчени от акад. Кирил Боянов – председател на Съвета на Фондация „Еврика“. Гости на тържеството бяха: Валентина Танева – съветник на Президента на Република България; проф. Иван Димов – съветник на Министъра на образованието и науката; проф. Виктор Златков – ректор на МУ – София; проф.

 • Студенти и ученици празнуваха заедно

   

  На 10 декември 2019 г. студентите от специалност „Приложна германистика“ посрещнаха в корпус 2 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ученици от шуменските училища - СУ „Сава Доброплодни“ и ПЕГ „Никола Й. Вапцаров“

 • Изложба „Съвременни български художници“ в румънския парламент

  На 5 декември 2019 г. в изложбената зала "Константин Бранкузи" в сградата на румънския парламент бе открита изложбата "Съвременни български художници" с участието на над тридесет български автори. Куратори на изложбата са проф. Валери Чакалов, ръководител на катедрата „Визуални изкуства. Теория и методика“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, и Зузу Каратанасе.

 • Страници